Wees niet langer de slaaf van de oude wereld, maar een pionier in de nieuwe.

13 december 2020

'Ja, maar zo werkt het niet.' 'Je moet je er maar niet zo druk over maken, je kunt er toch niets aan veranderen.' 'Regels zijn regels.' 'Wij waarderen je inbreng. Maar we gaan het toch op onze manier doen'

'Ja, maar zo werkt het niet.'
'Je moet je er maar niet zo druk over maken, je kunt er toch niets aan veranderen.'
'Regels zijn regels.'
'Wij waarderen je inbreng. Maar we gaan het toch op onze manier doen'
 
Allemaal uitspraken die je als anders-denkende naar je hoofd geslingerd krijgt. Allemaal goed bedoeld maar zeer pijnlijk voor een persoon die een andere roeping heeft dan te gehoorzamen.
Goed bedoelde adviezen omdat ze je willen beschermen voor teleurstellingen. Maar de uitspraak zelf is de grootste teleurstelling want het zegt; jouw ideeën zijn niet welkom. Jij bent niet welkom, tenzij je je mond houdt.
 
En degene die het uitspreken beschermen niet jou maar zichzelf. Want stel je voor dat jij gelijk hebt. Dan hebben zij ongelijk en dient er iets te gaan veranderen.
 
Dit doet men niet bewust. Zij denken echt dat ze het juiste doen. Dat mag. Maar jij hoeft je daar niet bij neer te leggen.
Dit is het moment om NEE te zeggen waar jij normaal gesproken JA zegt.
 
NEE, ik ga niet door met waar we mee bezig zijn.
NEE, ik ga geen regels meer opvolgen die de bedoeling niet meer raken.
NEE, tegen systemen die niet voor maar tegen ons werken.
En NEE, tegen de mensen die jouw waarde niet zien of waarderen.
 
Waarom is dit het moment?
 
Omdat er een shift gaande is. Een shift van oud naar nieuw. De vernieuwers onder ons zijn aan de beurt. Jouw ideeën en zienswijze zijn die van de nieuwe wereld. Jij hebt niets meer te doen in het oude.
 
Wees geen slaaf meer van het oude maar de pionier in het nieuwe. Daar is de energie hoog en word je geleid naar je hoogste zelf.
 
 

Ben ik hoogbegaafd / hooggevoelig / hoogbewust?

Meer nieuws

Niet het verkeerde maar ook niet het goede

LEF Ik bemoei me er maar niet mee. Het is niet mijn verantwoording. Ik praat maar mee, ook al denk ik er anders over. Allemaal zi...

Sluit vriendschap met jezelf

Vaak voel ik zo heftig de energie van degene die ik coach dat ik na het gesprek wat dingen op papier zet en het naar diegene mail. Dit ke...

Wanneer een werknemer in de clinch ligt met zijn baas/leidinggevende(n).

Ik coach vaak mensen die in de clinch liggen met hun baas/leidinggevende(n). Zij voelen zich niet begrepen, gezien of gehoord of voelen f...

Interesse of vragen?

Voor vragen of een vrijblijvend kennismakingsgesprek neem hier direct contact met mij op!

Lieke van der Vorst
Spreker, Avonturier & Coach

0611356285 info@liekeraakt.nl