Wees niet langer de slaaf van de oude wereld, maar een pionier in de nieuwe.

13 december 2020

'Ja, maar zo werkt het niet.' 'Je moet je er maar niet zo druk over maken, je kunt er toch niets aan veranderen.' 'Regels zijn regels.' 'Wij waarderen je inbreng. Maar we gaan het toch op onze manier doen'

'Ja, maar zo werkt het niet.'
'Je moet je er maar niet zo druk over maken, je kunt er toch niets aan veranderen.'
'Regels zijn regels.'
'Wij waarderen je inbreng. Maar we gaan het toch op onze manier doen'
 
Allemaal uitspraken die je als anders-denkende naar je hoofd geslingerd krijgt. Allemaal goed bedoeld maar zeer pijnlijk voor een persoon die een andere roeping heeft dan te gehoorzamen.
Goed bedoelde adviezen omdat ze je willen beschermen voor teleurstellingen. Maar de uitspraak zelf is de grootste teleurstelling want het zegt; jouw ideeën zijn niet welkom. Jij bent niet welkom, tenzij je je mond houdt.
 
En degene die het uitspreken beschermen niet jou maar zichzelf. Want stel je voor dat jij gelijk hebt. Dan hebben zij ongelijk en dient er iets te gaan veranderen.
 
Dit doet men niet bewust. Zij denken echt dat ze het juiste doen. Dat mag. Maar jij hoeft je daar niet bij neer te leggen.
Dit is het moment om NEE te zeggen waar jij normaal gesproken JA zegt.
 
NEE, ik ga niet door met waar we mee bezig zijn.
NEE, ik ga geen regels meer opvolgen die de bedoeling niet meer raken.
NEE, tegen systemen die niet voor maar tegen ons werken.
En NEE, tegen de mensen die jouw waarde niet zien of waarderen.
 
Waarom is dit het moment?
 
Omdat er een shift gaande is. Een shift van oud naar nieuw. De vernieuwers onder ons zijn aan de beurt. Jouw ideeën en zienswijze zijn die van de nieuwe wereld. Jij hebt niets meer te doen in het oude.
 
Wees geen slaaf meer van het oude maar de pionier in het nieuwe. Daar is de energie hoog en word je geleid naar je hoogste zelf.
 
 

Ben ik hoogbegaafd / hooggevoelig / hoogbewust?

Meer nieuws

Oude schoenen weggooien voordat je nieuwe hebt

Door mijn externe waarden los te laten (werk, rollen, materialisme) werd ik teruggeworpen op alles wat ik niet was. Heel pijnlijk wan...

Welke vraag durf jij jezelf niet te stellen?

Soms durf je jezelf een vraag niet te stellen omdat je weet dat het antwoord pijn gaat doen. Dit is makkelijk voor eventjes maar helaas, ...

Sluit vriendschap met jezelf

Vaak voel ik zo heftig de energie van degene die ik coach dat ik na het gesprek wat dingen op papier zet en het naar diegene mail. Dit ke...

Interesse of vragen?

Voor vragen of een vrijblijvend kennismakingsgesprek neem hier direct contact met mij op!

Lieke van der Vorst
Spreker, Avonturier & Coach

0611356285 info@liekeraakt.nl