Mijn boek

Een succesrijk boek met mijn verhaal dat jou gaat raken. Spannend, meeslepend en levensecht. Vertragend, sensueel, aandachtig en vol kwetsbare overgave.

  • Vertragend
  • Sensueel
  • Meeslepend
  • Vol kwetsbare overgave

Deel 3

Mijn boek krijgt alles wat je van een goed boek mag verwachten: Spanning, een goede lijn vol verlangen, diepgang en meer dan een vleugje erotiek. Deze maand heb ik volgens mij geschreeuwd in haar app. ‘O, Wauw, sorry ik moest even gillen. Ik vind het zo gaaf, zo gaaf, zo gaaf. Wat heb je dit mooi gedaan, volgens mij zegt dit genoeg.’ Ik zuchtte, en legde mijn telefoon weg. Ik krijg kippenvel tot aan mijn tenen en weer omhoog. Het is alsof ik gestreeld word door een onzichtbare minnaar. Dan val ik volledig stil en besef meer dan ooit dat ik het middelpunt ben van het verhaal. Ik complimenteer mijn ghostwriter en zeg nog, wat een talent ze is. Dan ontvang ik een appje: ‘Ik ben voor 95% tevreden, het wordt nog beter.’ Voor mij is het al perfect, voor haar nog niet.

Zonder dat ik het helemaal door heb, ontvang ik de weken die volgen af en toe een vraag in mijn app. Niet een vraag zoals je denkt dat een vraag eruit hoort te zien. Maar eerder vragen zoals: ‘Vertel wat je voelt.’ En wanneer het antwoord voor haar niet de juiste beschrijving is, volgt er wederom een vraag met een soort van eisende stem. Het mag duidelijk zijn, mijn ghostwriter zoekt diepgang. Gek genoeg brengen haar nieuwe vragen nieuwe gevoelens, en de verlangens die onder deze gevoelens zitten zouden de informatie kunnen zijn waar zij naar opzoek is. We zijn bij het hoofstukje ‘God of het Goddelijke’, maar de titel zou ook kunnen zijn ‘Geiligheid en Heiligheid.’

Ik weet niet hoe zij dat doet. Ik zou haar wel eens achter die computer willen zien zitten wanneer ze het inspreekt. Doet ze dit zonder blikken en blozen? Neem nou de volgende zinnen: ‘Zijn vrijmoedigheid verrast me keer op keer wanneer hij verdergaat en dieper komt met de wijsheid die hij met me wil delen. Soms gecombineerd met zijn vingers die zich krommen, waardoor ik mijn benen wat verder open voor zijn zoekende vingers, en ondertussen ben ik me zo goed bewust wat voor diepgang we hebben.’ En dan het volgende, heeft ze dat echt opgeschreven? ‘Kijk eens hoe nat ik ben. Raak het maar aan,’ zeg ik uitnodigend, als een fijnproever die hem liefdevol aanspoort een overheerlijk hapje te proberen. Het is zo mooi, maar best confronterend bemerk ik deze maand. Twee tellen later ontvang ik nog een kleine toevoeging. ‘Je begrijpt dat het ondertussen etenstijd is geworden.’ Ik lach en voel de humor in deze zin.

Tegenover me zit mijn Ghostwriter. We kijken samen uit over de zee. Zij zit hier gemiddeld vier avonden per week. De zee geeft haar inspiratie en vervult haar met alles wat haar passie ten goede komt. Schrijven is daar een onderdeel van en het komt mij en mijn boek alleen maar ten goede. We bespreken de hoofdstukken die voor ons liggen en geven diepgang aan onze connectie. Deze maand ben ik ongelooflijk door mijn eigen emoties gegaan. Soms schrok ik van haar teksten, dan dacht ik: ‘Heb ik dat echt gezegd?’ Ik bemerk meteen dat ik dan denk aan de persoon met wie ik het hoofdstuk beleefd heb. Oei, dat zal vast hard aankomen, maar altijd weet mijn Ghostwriter het dan weer in een liefdevolle schakel om te zetten. ‘Oh ja,’ denk ik dan, zo was het precies. Ik zucht, kijk haar aan en zeg: ‘It`s magic.’ Ik leg me erbij neer, het hoort bij het proces, want ik ga letterlijk door mijn verhaal heen. Zou mijn Ghostwriter me bewust meegenomen hebben naar de zee? Om dit stukje los te laten? ‘De zee neemt en geeft,’ hoor ik haar zeggen. Mijn gedachten geef ik aan de zee, het verhaal neem ik mee naar huis, incl. de positieve gevoelens die onze meeting me keer op keer geeft. Ik zou bijna zeggen …amen, om in het goddelijke te blijven.

LIEKE RAAKT AAN
Boek nu een tempelsessie.

Lieke Raakt
Tempelpriesteres / bevrijdings- en intimiteitscoach

0611356285 info@liekeraakt.nl