Gekke mieren

20 november 2020

De mensen die ik mag begeleiden hebben geen stoornis, zijn niet zwak en hebben ook geen problemen. Al denken ze vaak zelf van wel. Eigenlijk zijn het stuk voor stuk heel bijzondere mensen. Ik noem ze ook wel; gekke mieren. Een gekke mier is iemand die een andere weg heeft te gaan dan het collectief. Ik ga het uitleggen.

Mieren zijn harde werkers en hebben elkaar nodig om grootse dingen te bereiken. Ze verspreiden een bepaalde geur en zo blijven ze bij elkaar. Ze lopen als het ware de geur van de ander achterna. Zonder er veel bij na te denken welke richting ze op moeten, werken ze kei hard aan een nest of om de inhoud van een suikerpot te veroveren.

Maar!! Als het nest in de schaduw komt te staan en dreigt te vergaan omdat deze nat wordt of wanneer de suikerpot leeg is, zijn de ‘werk’mieren hier niet bewust van en zullen ze dus uiteindelijk sterven.

Gelukkig gebeurd dat niet want daar is de gekke mier voor. De gekke mier gaat, zoals ik al zei, waar de werkmieren niet gaan. Deze mier overziet snel wat er aan de hand is en gaat een nieuwe klus of een nieuwe wereld creëren voor zijn groep. Hij vind een nieuwe suikerpot of ontdekt weer een mooie plek in de zon waar men een nieuw nest kan gaan bouwen.

Mensen die een gekke mier zijn maar dit nog niet weten van zichzelf en ‘erbij willen horen’ of heel hard werken omdat dat nu eenmaal zo hoort, gaan afwijken van hun natuurlijke aard. Met als gevolg dat ze zich er steeds buiten voelen vallen of oververmoeid of verveeld raken in hun werk/leven. Ze raken letterlijk zichzelf kwijt.

Het is dus belangrijk dat zij zich niet langer aanpassen aan de normen en waarden van de werkmier maar hun autonome weg gaan vinden. Positieve onaangepastheid dus.

Inmiddels is er een mooie club met gekke mieren ontstaan bij Lieke weet raad. Ze zijn allen authentiek, hebben hun eigen bestemming gevonden of nog zoekende en zijn (eindelijk) in verbinding met gelijkgestemden. Vaak herkennen deze gekke mieren zich in hoog gevoeligheid, hoogbegaafdheid, spiritualiteit en/of nieuwe tijds mens. Hoe je het beestje ook noemt, het is tijd om deze mensen in hun kracht te zetten, want zij zijn de vooroplopers naar een nieuwe wereld waarin gelijkwaardigheid, rechtvaardigheid, vertrouwen en verbinding weer vooraan staan.

Wil jij meer weten over gekke mieren? Neem dan deel aan het webinar en stel je vragen of luister gewoon lekker mee.

Aanmelden voor webinar

Meer nieuws

Van vastlopen naar autonomie.

Waarom werk jij bij de politie? Wanneer mij dit gevraagd werd in de tijd dat ik bij de politie werkte dan antwoorde ik vaak met: "om m...

Niet het verkeerde maar ook niet het goede

LEF Ik bemoei me er maar niet mee. Het is niet mijn verantwoording. Ik praat maar mee, ook al denk ik er anders over. Allemaal zi...

Sluit vriendschap met jezelf

Vaak voel ik zo heftig de energie van degene die ik coach dat ik na het gesprek wat dingen op papier zet en het naar diegene mail. Dit ke...

Interesse of vragen?

Voor vragen of een vrijblijvend kennismakingsgesprek neem hier direct contact met mij op!

Lieke van der Vorst
Spreker, Avonturier & Coach

0611356285 info@liekeraakt.nl