Vrije liefde

13 maart 2023

Huwelijken en relaties zijn ook een systeem. Een systeem waarin we onze werkelijke gevoelens en gedachten moeten onderdrukken om het te doen laten slagen. Er zijn genoeg mensen die beweren dat dit bij hen niet het geval is, maar ik moet de eerste nog tegenkomen waarbij dit ook daadwerkelijk zo is.

Vrije liefde

Huwelijken en relaties zijn ook een systeem. Een systeem waarin we onze werkelijke gevoelens en gedachten moeten onderdrukken om het te doen laten slagen.
Er zijn genoeg mensen die beweren dat dit bij hen niet het geval is, maar ik moet de eerste nog tegenkomen waarbij dit ook daadwerkelijk zo is.

Want, we zijn niet heilig. Ik ook niet. Want ook mijn partners konden niet alles doen en vinden, zonder dat hier consequenties vanuit mij hieraan vastzaten en visa versa.

Ik ben me hier nu bewust van en ik neem mezelf of een ander niets kwalijk. Ik begrijp helemaal welke angst hieronder zit.
Maar dat betekent niet dat ik het niet anders wil. Iets wat ik altijd gewild heb: Die échte verbinding. Geen druk. Geen kaders of verwachtingen maar vrijheid en oprechtheid. En alles wat niet liefde is; angst, onzekerheid, trots, schaamte, schuld, boosheid etc benoemen, voelen en helen.
Ik weet dat het kan. Sterker nog, ik ben het aan het ervaren. En ik ben heel blij dat ik er al die tijd in gelooft heb en het nooit (meer) zal doen voor minder.

De theorie van Positieve Desintegratie heeft mij geholpen om los te laten aan het systeem waar onze wereld mee opgegroeid is. Uitspraken als: 'Je moet niet denken dat er meer is', 'Je moet tevreden zijn met wat er is' en 'Wat jij wilt, bestaat niet' zijn niveau 1 gedachten en uitspraken (Niveau 1 = eenlagige integratie, dus doen wat je aangeleerd is, zonder open te staan voor andere lagen). Ik heb altijd geweten dat er meer was, dat ik daarnaar mocht zoeken en dat het bestaat, maar misschien nog geen vorm heeft. Positieve desintegratie heeft mij geleerd om zelf een vorm hierin te gaan creëren.

Ik weet dat ik niet de enige ben die steeds weer onrustig wordt in relaties. Die zichzelf kwijtraakt of genoegen neemt met wat dit systeem te bieden heeft, namelijk zekerheid en comfort, terwijl men inwendig schreeuwt om oprechte liefde en vrijheid.

De nieuwe waarden brengen het huidige systeem in gevaar en dat is eng. Zelfs de meeste relatietherapeuten hangen nog aan het oude systeem, omdat zijzelf daar ook in vastzitten. Het kan dan lijken of er iets mis is met jou.
​​​​​​​
Vandaar dat ik deze boodschap wil brengen. Er is niets mis met jou. Je bent niet ondankbaar, je lijdt niet aan bindingsangst of verlatingsangst (tenminste, niet op een ongezonde manier), en het is heel logisch dat je geen rust vind. Jij bent niet ziek, maar het systeem is ziek.

Een ziek systeem kan pas gezond worden wanneer men in gaat zien dat het oude systeem ziek is, en open durft te staan voor iets nieuws. Niet iedereen is daar klaar voor. Maar misschien jij wel, en dan neem ik je graag mee.

Ik weet niet zo goed waar te beginnen. Bij deze blog dan maar. En als vervolg hierop wil ik je uitnodigen voor een webinar over dit onderwerp en mijn persoonlijke verhaal hierin. Want in mijn verhaal, vind je jouw verhaal. En ben je live aanwezig, dan kun je vragen stellen.

Dit is de link naar het webinar: https://lieke-weet-raad.webinargeek.com/vrije-liefde

Deelnemen aan webinar

Meer nieuws

Heilige seksuele energie

Als Lieke raakt werk ik met energie. Ook met seksuele energie. Wat dat betekent, blijft lastig uit te leggen. Er zit ook maar een dun lij...

Vrouwen net zo welkom

Wat zou ik graag een keer een vrouw willen ontvangen in mijn tempel. Tot nu toe zijn het vooral mannen waar ik mijn energie, liefde en...

Niet het verkeerde maar ook niet het goede

LEF Ik bemoei me er maar niet mee. Het is niet mijn verantwoording. Ik praat maar mee, ook al denk ik er anders over. Allemaal zi...

Interesse of vragen?

Voor vragen of een vrijblijvend kennismakingsgesprek neem hier direct contact met mij op!

Lieke van der Vorst
Spreker, Avonturier & Coach

0611356285 info@liekeraakt.nl