Over mij

en mijn missie

Ik was langzaamaan gek aan het worden....

Een sterke vrouw, dat is wat ik dacht te zijn en wat anderen van mij vonden. Maar steeds vaker voelde ik irritatie, frustratie en eenzaamheid. Ik was onrustig en voelde dat er meer was. Dat het anders kon/moest. 

Ik werkte bij de politie, was lid van de ME (Mobiele Eenheid) en op een natuurlijke manier manoeuvreerde ik mezelf steeds in een autonome rol. Zo kon ik mijn eigen visie bepalen en nastreven. Dit beperkte zich niet op het werk. Ook op relationeel vlak en als het over de opvoeding/scholing van (mijn) kinderen ging, merkte ik dat ik er mijn eigen ideeën op nahield. Ideeën die voor mij heel logisch waren maar waar anderen grote moeite mee leken te hebben. Steeds liet ik mezelf weer afremmen, begon ik aan mezelf te twijfelen en deed ik dus niet wat mij van binnenuit dreef. 

Ik was langzaamaan gek geworden als ik niet de theorie van Positieve Desintegratie had ontdekt.

Positieve desintegratie

Positieve Desintegratie leerde mij dat ik niet gek was maar juist potentie had om verandering te brengen door te doen wat mij dreef. En  ik voelde dat dit klopte. Ik besloot het niet meer voor minder te doen! Al wist ik nog niet HOE en kon ik geen instantie of persoon vinden die mij hierin begreep en mij met diepgang kon begeleiden.

Een aantal moeilijke jaren volgde, waarin ik me vrijvocht van andermans maar vooral van mijn eigen oordelen en overtuigingen.

Stap voor stap kwam er een persoon(lijkheid) in mij naar boven waar ik verrast en dankbaar voor was/ben. Het voelde of er steeds weer een puzzelstukje op zijn plaats viel. Ik voelde me steeds completer en rustiger. Ik was eindelijk ergens naar op weg. Naar iets van waarde. Naar iets van mij, of zelfs nog iets dat groter lijkt te zijn dan ikzelf. 

 

Mini-cursus Positieve Desintegratie

Mijn missie

Het mag niet meer zo zijn dat mensen met juist zo'n mooie potentie/intentie verstrikt raken in het onvermogen van andere mensen en/of instanties. Hun mooie persoonlijkheid, die vaak wordt gezien als stoornis/lastig/té gevoelig etc, is bedoeld om erkend te worden zodat het, in een andere hoedanigheid als gave ingezet kan worden.

Mijn specialisatie ligt bij volwassenen maar ook steeds vaker doen jong-volwassenen en ouders van hooggevoelige of -begaafde kinderen een verzoek op mij. 

Mijn missie is om ieder mens de juiste inzichten te geven om zijn/haar eigen weg te vinden. Zodat zij vanuit eigen kracht leven en zich van blijvende waarde voelen.

Deze missie is belangrijker dan mijn angst en mijn overtuigende belemmeringen, waardoor ik mezelf steeds weer durf te overtreffen. Daar waar ik een grote mate van enthousiasme, uitdaging en waarde voel, is waar ik zal gaan. 

MEER OVER MIJ

Zie, hoor en leer meer van en over mij via de volgende interviews en podcasts.

Interview SIRIS

Van politie naar LIEKE WEET RAAD

Podcast door Michiel van Vugt

Lieke van der Vorst ging de wereld over op avontuur. Van Expeditie Robinson tot Iraq. Nu helpt ze mensen met innerlijk avontuur en positieve desintegratie. Wat dit is hoor je in deze uitzending. (26 min.)

Podcast door Michiel van Vugt

Podcast door Marcel Lahaije

Wat is voor jou vrijheid? Waarom doe je wat je doet en nog veel belangrijker: wat wil je doen met de rest van je leven? Laat jij je beperken tot dat wat je weet of ga je op zoek naar de dingen waarvan je (nog) niet weet dat je ze niet weet?

In deze uitzending praat ik uitgebreid met Lieke van der Vorst over haar deelname aan Expeditie Robinson waar ze het tot de halve finale wist te halen. Wat gebeurt er allemaal op een tropisch eiland als je ‘het’ met een handjevol mensen moet zien te redden zonder eten, drinken en een dak boven je hoofd.

Daarnaast hebben we het over haar carrière bij de politie en hoe ze er uiteindelijk voor koos om spreker/coach te worden om anderen te helpen zichzelf te ontdekken.

We staan ook stil bij haar methode die nog redelijk onbekend is in Nederland, namelijk de theorie van positieve desintegratie. Wat is het precies en hoe kan het jou helpen om de held in jezelf te ontdekken?

Ook deze keer weer een uitzending gevuld met veel wijsheid, tips en inspiratie die jou gegarandeerd verder helpen op jouw ontdekkingsreis.

(62 min.)

Podcast Unleash the hero within

Expeditie Robinson

In 2007 deed ik mee aan Expeditie Robinson. Van de 100 personen die gedropt werden op een eiland mocht ik de halve finale halen. Hierbij een kleine compilatie van 43 dagen overleven.

Ieder kwartaal een column in de VITA

Al 2 jaar mag ik een column schrijven in de VITA en als special stond ik dit jaar op de Cover.

Mijn sensuele kant

Lees hier mijn verhaal; De naakte waarheid

Lees hier

Contact

Kan ik je ergens mee van dienst zijn?

Lieke van der Vorst
Spreker, Avonturier & Coach

0611356285 info@liekeraakt.nl