Bevrijdingswebinars

Iedere maand desintegreren we tijdens een live webinar een waarde/thema.

Kijk één of meerdere bevrijdings-webinars terug of meld je aan om live een webinar te volgen.

Voorbeelden van Positieve Desintegratie
  • Webinars
  • Mét challenge
  • Bevrijdend
  • Positief desintegreren

Voelen, hoe doe je dat?

Wanneer je bij jezelf wilt komen dan mag je uit jouw programmering stappen en gaan voelen wat waarde heeft voor jou.
Maar ja,voelen, hoe doe je dat?
En waarom is voelen belangrijk maar doen we het niet? Wat gebeurd er wanneer je weer gaat voelen? En nog veel meer over voelen, ontdek je in dit webinar.

NU TERUGKIJKEN

Perfectionisme

Hoe denk jij over perfectionisme? Klopt dat wel? Hoe ga jij om met je eigen wel/niet perfectionisme wanneer je er een andere betekenis aan geeft? Is dat niet bevrijdend!
​​​​​​​Ontdek het in dit webinar.

NU TERUGKIJKEN

Macht

Wat is macht volgens jou? Wat of wie heeft de macht over jou? Wat kun je doen wanneer je onmachtig bent? Is macht goed/slecht? Wat doet het met jou wanneer je hier anders over gaat denken?
Ontdek dit en veel meer tijdens dit webinar.

NU TERUGKIJKEN

Omgekeerde wereld

Heb je wel eens gehoord van de piramide van Maslow? Klopt deze wel? Maak ook eens kennis met de omgekeerde piramide, die van Dabrowski. Dan kijk je opeens heel anders tegen het leven aan toch?!
​​​​​​​Ontdek het tijdens dit webinar.

NU TERUGKIJKEN

Intimiteit

Intimiteit, wat betekent dit voor jou? Hoe kun je ook naar intimiteit kijken? Waarom kun je met de één wel en met de ander niet de intimteit aanraken? Wat gebeurd er wanneer jij de intimiteit bij jezelf zoekt?
​​​​​​​Ontdek het allemaal in deze webinar.

NU TERUGKIJKEN

TÉ ZIJN

Te lief, te snel, te beweeglijk, te opdringerig, te direct, te zacht, te dromerig, te enthousiast, te veeleisend....
Vind jij jezelf te.... ?
Of vinden anderen jou te....?
Heb jij je aangeleerd of leert een coach jou om je aan te passen? Wat nu als je dat niet doet? Als je jouw TE op een positieve manier gaat inzetten en iedereen omver blaast? Of juist de wereld even stilzet daardoor?
Laten we hier eens mee spelen en jouw TE's ontdekken tijdens dit webinar.

NU TERUGKIJKEN

Vrije liefde

Omdat ons huidige relatie-/huwelijkssysteem ziek is.

Huwelijken en relaties zijn ook een systeem. Een systeem waarin we onze werkelijke gevoelens en gedachten moeten onderdrukken om het te doen laten slagen.
Er zijn genoeg mensen die beweren dat dit bij hen niet het geval is, maar ik moet de eerste nog tegenkomen waarbij dit ook daadwerkelijk zo is.

Want, we zijn niet heilig. Ik ook niet. Want ook mijn partners konden niet alles doen en vinden, zonder dat hier consequenties vanuit mij hieraan vastzaten en visa versa.

Ik ben me hier nu bewust van en ik neem mezelf of een ander niets kwalijk. Ik begrijp helemaal welke angst hieronder zit.
Maar dat betekent niet dat ik het niet anders wil. Iets wat ik altijd gewild heb: Die échte verbinding. Geen druk. Geen kaders of verwachtingen maar vrijheid en oprechtheid. En alles wat niet liefde is; angst, onzekerheid, trots, schaamte, schuld, boosheid etc benoemen, voelen en helen.
Ik weet dat het kan. Sterker nog, ik ben het aan het ervaren. En ik ben heel blij dat ik er al die tijd in gelooft heb en het nooit (meer) zal doen voor minder.

De theorie van Positieve Desintegratie heeft mij geholpen om los te laten aan het systeem waar onze wereld mee opgegroeid is. Uitspraken als: 'Je moet niet denken dat er meer is', 'Je moet tevreden zijn met wat er is' en 'Wat jij wilt, bestaat niet' zijn niveau 1 gedachten en uitspraken (Niveau 1 = eenlagige integratie, dus doen wat je aangeleerd is, zonder open te staan voor andere lagen). Ik heb altijd geweten dat er meer was, dat ik daarnaar mocht zoeken en dat het bestaat, maar misschien nog geen vorm heeft. Positieve desintegratie heeft mij geleerd om zelf een vorm hierin te gaan creëren.

Ik weet dat ik niet de enige ben die steeds weer onrustig wordt in relaties. Die zichzelf kwijtraakt of genoegen neemt met wat dit systeem te bieden heeft, namelijk zekerheid en comfort, terwijl men inwendig schreeuwt om oprechte liefde en vrijheid.

De nieuwe waarden brengen het huidige systeem in gevaar en dat is eng. Zelfs de meeste relatietherapeuten hangen nog aan het oude systeem, omdat zijzelf daar ook in vastzitten. Het kan dan lijken of er iets mis is met jou.
​​​​​​​
Vandaar dat ik deze boodschap wil brengen. Er is niets mis met jou. Je bent niet ondankbaar, je lijdt niet aan bindingsangst of verlatingsangst (tenminste, niet op een ongezonde manier), en het is heel logisch dat je geen rust vind. Jij bent niet ziek, maar het systeem is ziek.

Een ziek systeem kan pas gezond worden wanneer men in gaat zien dat het oude systeem ziek is, en open durft te staan voor iets nieuws. Niet iedereen is daar klaar voor. Maar misschien jij wel, en dan neem ik je graag mee.

Ik weet niet zo goed waar te beginnen. Bij deze blog dan maar. En als vervolg hierop wil ik je uitnodigen voor een webinar over dit onderwerp en mijn persoonlijke verhaal hierin. Want in mijn verhaal, vind je jouw verhaal. En ben je live aanwezig, dan kun je vragen stellen.

Ik meld me aan

Kan ik je ergens mee van dienst zijn?

Lieke van der Vorst
Bevrijdingscoach

0611356285 info@liekeraakt.nl